close

De voordelen van een e-mailadres met een eigen domeinnaam

De voordelen van een e-mailadres met een eigen domeinnaam

Zakelijk communiceren met klanten? Dan heb je ook een zakelijk e-mailadres nodig. En nee – in dat geval volstaat het gebruik van een gratis maildienst als Gmail, Outlook of Yahoo! eigenlijk niet. Tuurlijk: Het werkt wel en het kost niets. Maar wie professionaliteit wilt uitstralen is toch echt veel beter af met een e-mailadres met eigen domeinnaam..

Domeinnaam

Wie een professioneel, zakelijk e-mailadres wil gebruiken, is eerst verplicht om zijn of haar domeinnaam vast te leggen bij een provider van webhosting. Een domeinnaam zorgt namelijk voor de mogelijkheid om een eigen website te beginnen, maar geeft je ook die optie om enkele mailadressen vast te leggen. Deze mailadressen eindigen dan met je domeinnaam. Is jouw bedrijfsnaam, om maar iets te noemen, Bakker Aad? Zorg er dan voor dat je de website www.BakkerAad.nl vastlegt. Dit geeft je automatisch de mogelijkheid om mailadressen als info@BakkerAad.nl te installeren. We kunnen het er lang of kort over hebben, maar dat staat simpelweg beter én professioneler dan aad2134@gmail.com.

Meerdere adressen

Nog een voordeel van zo’n eigen domeinnaam, is dat het aanmaken van nieuwe mailadressen niet beperkt blijft tot één adres. Ga je met iemand samenwerken of heb je collega’s? Dan kunnen die net zo makkelijk zo’n mailadres aanmaken. Het is tevens makkelijker om bepaalde disciplines te scheiden. Zo kun je marketingberichten laten binnenkomen op sales@BakkerAad.nl, verwijs je klanten voor orders door naar info@BakkerAad.nl en lees je meer persoonlijke e-mails via aad@BakkerAad.nl.

Minder spam

Een derde voordeel van een zakelijke inbox, is dat deze postbussen doorgaans een stuk minder gevoelig zijn voor spam en andere ongewenste e-mails. Zo kom je in een gemiddelde Outlook-inbox met regelmaat onguur uitziende reclamefolders tegen – ondanks dat je juist had aangegeven dat dit niet de bedoeling was. Wil jij zo min mogelijk mailtjes van zogenaamde prinsen die je vijf miljoen euro willen schenken (als jij éérst twee miljoen overmaakt) ontvangen? Zorg, ook dan, voor een zakelijk e-mailadres.

Domeinnaam vastleggen

Zoals hierboven uitgelegd, leg je een zakelijk e-mailadres vast door de bijbehorende domeinnaam te kopen bij een provider van webhosting. In Nederland zijn er tientallen partijen die dit soort services aanbieden. Bekijk het aanbod goed en kies een partij die aansluit op jouw wensen en voorkeuren én de waarden van je bedrijf. Hou je, tijdens het kiezen van een domeinnaam, ook aan de wettelijke vereisten. Zo kan een domeinnaam geen vreemde tekens bevatten en mag deze uit maximaal 67 karakters bestaan.

SIDN

Vergeet ten slotte niet om de domeinnaam in kwestie na aankoop vast te leggen bij een stichting als SIDN (Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland), zodat je ook juridisch gezien de eigenaar bent. Bij dezelfde stichting kun je ook kosteloos checken of de domeinnaam die je voor ogen had nog beschikbaar is.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page