• Print
close

Maak je eigen website

Maak je eigen website

Het maken van een professioneel ogende website was in het verleden een taak die alleen leek te zijn weggelegd voor vakkundige programmeurs. Dat is anno 2017 definitief verleden tijd. Platforms als Weebly en WordPress stellen praktisch iedereen in staat om zo’n digitaal visitekaartje zelf in elkaar te zetten. En dan ziet het er – op relatief eenvoudige wijze – ook nog eens heel strak uit.

Zelf maken

Het is nog niet eens zo heel lang geleden: de tijd waarin het maken van een website alleen iets was voor de technische elite. Zij spraken ten slotte die lastig te leren html-taal: een vereiste voordat je überhaupt ergens mee kon beginnen. Bovendien waren de programmeurs destijds niet in grote getalen aanwezig. Hierdoor lagen de prijzen voor het laten maken van een site ook nog eens behoorlijk hoog. Maar goed, dat was toen. Vandaag de dag zijn er veel meer programmeurs en bestaan er platforms die je de mogelijkheid geven om zelf iets in elkaar te zetten..

Eigen invloed

Zo ben je bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van een developer en kun je beslissingen voor je website helemaal zelf maken. Een platform als WordPress geeft je daartoe alle mogelijkheden. Het is relatief makkelijk om elementen als een zoekfunctie of mailing te verwerken in de structuur van je website. Daarvoor maak je gebruik van een template: de basis van je nieuwe, digitale omgeving. Templates zijn in WordPress naar hartelust aan te passen: je kunt bijvoorbeeld kleuren en andere huisstijlelementen direct veranderen.

SEO en je website

Voorheen was het zo dat alleen een programmeur wist hoe jouw website zo hoog mogelijk in de resultaten van zoekmachines als Google kwam. Ook dat is inmiddels verleden tijd. Handige plug-ins zorgen ervoor dat de website automatisch is geoptimaliseerd voor deze machines, het zogenaamde SEO (Search Engine Optimalization). Bovendien kost het, vooral in WordPress, weinig moeite om dit te realiseren: je hebt de mogelijkheid om applicaties die zorgen voor een hoge vindbaarheid kosteloos te implementeren.

Besparen

Over kosteloos gesproken: het gebrek aan dure ontwikkelingskosten is misschien wel het grootste voordeel van het zelf maken van een website. De kosten voor een programmeur zijn dan misschien gedaald: het gaat alsnog om aanzienlijke bedragen. Geld dat je, vooral als startende ondernemer, niet zomaar tevoorschijn tovert en wat je liever voor iets anders gebruikt.

Waar beginnen?

Wie zijn of haar website liever zelf maakt, is bij WordPress aan het juiste adres. Vind je dit platform alsnog te lastig? Dan zijn er voldoende alternatieven, waaronder Weebly, waarbij het maken van een site je nog gemakkelijker wordt gemaakt dankzij een overzichtelijk online bouwsysteem. Bij sommige opties betaal je eenmalig of per maand een klein bedrag, maar het kost je bij lange na niet zoveel als wanneer je hiervoor iemand moet inhuren.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page